EEN EVENT organiseren? geen punt...

Leuk! Een event organiseren. Waar begin je? Waar moet je aan denken? No worries, wij doen dit dagelijks!

Het event moet natuurlijk een onvergetelijke gebeurtenis worden, een feest zijn om naar toe te werken en natuurlijk op de zag zelf zorgeloos te genieten. Met ons kun je eventueel met een interne afdeling dingen zelf doen, maar een beetje hulp komt ook altijd te pas. De projectleider zorgt je ervoor dat er niets is vergeten bent en alles tot in de details geregeld is.

Doelstelling

Waarom organiseer je dit evenement? Wat is de doelstelling? Wat willen we bereiken?.. We maken het alles zo concreet mogelijk. Als we dit helder hebben, dan kunnen er makkelijker keuzes gemaakt worden en werken naar het doel. Ook zorgt het ervoor dat tijdens de evaluatie van je event kunt bepalen of het event geslaagd was.

Het juiste moment?

Niet alleen de inhoud van jouw evenement bepaalt het succes, maar ook de periode of de dag waarop je het event wilt gaan organiseren. De keuze van de dag en het tijdstip is afhankelijk van jouw doelgroep. Hou bijvoorbeeld rekening met het seizoen, feestdagen, vakantieperiodes, maar ook met andere (grote) evenementen. 

Wat is het budget?

Wel budget heb jij tot je beschikking? Of wat is het budget dat je kunt vrijmaken voor jouw event? Dit bepaalt uiteraard je keuzes.

Locatie?

Waar ga je jouw event organiseren? Kijk nog eens naar stap 1. Wat is de doelstelling? Waarom organiseer je dit event? Wat is dan de meest geschikte locatie om je doel te bereiken? Denk ook aan bereikbaarheid en capaciteit. Heb je een bijzondere plek in gedachten? Of wil je alles bij jou op locatie regelen? Dat kan! Onze mensen denken graag met je mee!

Communicatie

Wil je een zo hoog mogelijke opkomst? Stuur dan zo vroeg mogelijk een ‘save the date’, zodat iedereen de dag kan vrijhouden of vrijmaken voor jouw event. Verstuur vervolgens (kort daarna) een uitnodiging. Met daarin natuurlijk: datum, tijd, locatie, aanmeldprocedure en programma. Eventueel kun je na de uitnodiging nog een herinnering sturen.

Regelen maar!

Als bovenstaande allemaal helder en duidelijk is. Dan kun je gaan nadenken over de inrichting en aankleding (eventueel een thema). Maar natuurlijk ook over de catering en entertainment. Wij hebben echt alles onder één dak.